Універсальність BrainPad або чому він так потрібний на інформатиці

Ближче познайомившись з платформою BrainPad зрозумів її універсальність і функціональність. І так, по порядку.

Мови програмування.

BrainPad можна програмувати за допомогою графічного (Scratch-подібного) середовища MakeCode від Microsoft, JavaScript та C#. По суті вибір залежить від віку дітей та особистої прихильності до певної мови. Тим більше, що є вичерпна документація по всіх вищезгаданих мовах. Обирайте те, що вам ближче і цікавіше.

Вік учнів.

Виходячи з попереднього пункту не складно зрозуміти, що такий спектр мов для програмування BrainPad дозволяє залучати дітей різного віку і різного рівня вмінь програмування. Це ідеально, адже можна працювати, як з молодшими школярами, так і учнями середньої і навіть старшої школи.

Простий старт і візуалізація програмування.

Важливою рисою BrainPad є те, що він працює «з коробки», що дає можливість здійснити швидкий старт. Ба більше, вже протягом першого уроку учні напишуть першу програму, яка буде цікавою і додасть додаткової мотивації для подальших звершень. До того ж підтримується концепт візуалізації програмування, адже писати код(чи збирати блоки) і одразу бачити результат його виконання (з усіма недоліками) є важливою складовою в процесі навчання.

Сфера застосування.

Рішення BrainPad можна використовувати для різноманітних цілей. Вивчення основ програмування. Мікроелектроніка і макетування. Робототехніка. Створення ігор. Автоматизація. Maker, DIY і тд.

All-in-one або самодостатність.

Маючи лише плату BrainPad можна провести багато цікавих та захоплюючих уроків за різними напрямками, адже прямо на платі є всі необхідні компоненти, які потрібні для роботи. А вже при наявності додаткових компонентів можна значно розширити можливості BrainPad.

Фінансова доступність і якість.

Дуже важливі параметри, адже рішення BrainPad не є дорожчим ніж клон Arduino з комплектом аналогічних сенсорів(про вартість оригінального Arduino взагалі мовчу). Це важливо. Ну і про якість не слід забувати. Така, порівняно невисока вартість дає можливість шукати шляхи придбання BrainPad у школи і мати їх вдома.

PS. Після тижня різноманітних тестів можна сказати точно, що BrainPad є достойним рішенням для уроків інформатики в школах і не тільки. Це те, чого так не вистачає на інформатиці…

Зображення люб’язно “позичені” з офіційного сайту.

Автор: Анатолій Василюк.

Копіювання та використання матеріалів без особистої згоди автора – заборонено!

Залишити коментар